Manóstressz – 6-10 éves korig
Gyerekideg – 10-14 éves korig
Kamaszfeszkó – 14-18 éves korig

Gyerekeknek

Gyermekeinknek az iskola a "munkahelye", ez állítja őket pszichés kihívások elé, ezért érdemes őket időben megtanítani a stresszkezelés alapjaira. Játékos eszközökkel tanítjuk meg a gyerekeket arra, hogy levezethetik a saját feszültségüket és tehetnek a nyugalmukért.  A 45 perces órákon szórakoztató módon edukáljuk őket a stressz tüneteinek csökkentésére, időben felkészítve őket az egészséges életmódra.

Bővebben

Tanároknak

A krónikus stressz kezelésében és az órai nyugalom megteremtésében segítünk a tanároknak. Olyan feszültségkezelő technikákat ismertetünk, amelyekkel a saját feszültségét is levezetheti a pedagógus és segítheti a zizgő osztályt is megnyugodni, odafigyelni. A 1,5 órás könnyed hangulatú tréningjeinken a pedagógus kar kikapcsolódva tanulhat hasznos pszichológiai ismereteket. 

Bővebben

Szülőknek

A szülőket információs lapokkal, szülői értekezleten való bemutatkozással, és forrás esetén szülői tréningekkel is támogatjuk a közös nyelv megteremtésében a stresszkezelés témában. Támogatjuk az otthoni feszültségkezelést hasznos tippekkel, facebookos oldalunkon hasznos cikkeket is megosztunk. A nyugodt iskolai légkörön keresztül segítünk abban, hogy gyermeke szívesen járjon iskolába, jól érezze ott magát. 

Bővebben

Üdvözöljük

Iskolai színtéren megvalósuló komplex programunkkal az iskolai feszültségkezelést, a pedagógus kiégés megelőzést és a gyermekek lelki egészségét támogatjuk.

Sulinyugi programunk során a gyermekeket, a tanárokat és a szülőket megtanítjuk a feszültségkezelés alapjaira. Olyan egészségpszichológiai ismereteket tanítunk, amelyek a  mindennapi stresszkezelést könnyítik.

Gyermekeknél célunk, hogy minden célcsoport a maga korának megfelelő nyelvezettel értesüljön 45 precben arról, hogy mit tehet a feszültségkezelésért, a mindennapokban könnyen használható módszerekkel.

Mindenki képes a saját feszültségét kezelni. Ezt a fő üzenetünket a gyermekeknek háromféle korcsoportra megfogalmazva,

         játékosan adjuk át osztályfőnöki órákon:

Manóstressz – 6-10 éves korig 
„Gyerekideg” – 10-14 éves korig
„Kamaszfeszkó” – 14-18 éves korig

Programjaink során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a közös nyelvet támogassuk a gyerekek, pedagógusok és a szülők között

a stresszkezelés témájában. Ezért a gyerekprogramok után a szülőknek is eljuttatjuk a tanár segítségével az ismertető anyagainkat. Igény szerint szülőértekezleten Szülőtájékoztatást, és szükség esetén szülőtréninget is tartunk. 

A pedagógusok számára a stresszkezelés alapjai a kiégés megelőzése szempontjából kiemelt fontosságúak, hiszen a krónikus stresszből ered a kiégés folyamata. A kiégés megelőzéséért további 5 témában tartunk 1,5 órás tréningeket a pedagógusoknak:

  1. Stresszkezelés

  2. Kiégés folyamat azonosítása

  3. Szokásváltoztatás

  4. Kiegyensúlyozott beszélgetés

  5. Reagálási típusok – emberismeret.

Az iskolai feszültségkezelésben többféle extra programmal is segítünk, melyekről a Tanároknak és Iskolai stressz menüpontban részletesen olvashat.

Partnereink