A közzétett anyagok szabadon letölthetőek!

 

•    Stresszkezelő tippek

Az alábbi linkekre kattintva tölthetők le a szülőknek és tanároknak szóló anyagaink, amelyben összefoglaljuk azt is ukránul, hogy mi zajlik a Sulinyugi foglalkozásokon és azt is, hogy mit tehet a szülő otthon, vagy a tanár az órákon:

Sulinyugi összefoglaló lap ukrán nyelven 1-8 osztályos gyerekek szülei és tanárai számára

Sulinyugi összefoglaló lap ukrán nyelven 9-12 osztályos gyerekek szülei és tanárai számára

 

Stresszkezelő technikák - ukrajnai menekült gyerekeknek

Miért fontos, hogy kontroll alatt tartsuk a gyermekeknél észlelt stresszt? Mutatunk néhány bizonyítottan hatékony stresszkezelési módszert, amelyet mindenki önállóan is gyakorolhat. A videót ukrán nyelven készítettük el, hogy minél több ukrajnai menekült családhoz is eljusson, és a szülők, gondviselők segíteni tudjanak a gyerekeknek a feszültség levezetésében.  

 

•    Inklúziós segédlet tanároknak

Tanárként külön erőfeszítéseket igényel a különböző (nyelvi) igényű gyerekek közötti együttműködés kialakítása az osztályban. A Nyugis Együttműködések projektben a tanárokkal való tréningek során a következő inklúziót segítő összefoglalókat dolgoztuk ki magyar nyelven:

Inklúziós tréning 1 handout

Inklúziós tréning 2 handout

Inklúziós tréning 3 handout

 

•    Segítség szülőknek, linkgyűjtemény 

Szülőként mély aggodalmakat élhetünk át a gyerekünk mentális egészsége kapcsán. A következő, szülőknek szóló összefoglaló ehhez ad támpontot magyar nyelven, olyan linkeket és továbbküldési lehetőségeket is tartalmazva, amelyek nyelvi nehézségek esetén is igénybevehetőek. Szülői handout

 

A Nyugis Együttműködések projekt az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájával partnerségben valósul meg.